info@het leerfundament.nl Vrouwbuurtstermolen 14, 9077 SW Vrouwenparochie

Over mij

Over mij
Mijn naam is Martha Loonstra.
In mijn praktijk begeleid ik kinderen die vastlopen of niet goed mee kunnen komen in het basisonderwijs. Dit kunnen kinderen zijn met zowel leer- als gedragsproblemen.
Zelf ben ik ruim 16 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs, als leerkracht, intern begeleider en directeur en heb in die periode veel kinderen gezien die vastliepen in het onderwijs en ik heb mij vaak afgevraagd hoe dat kon. Hoe vaak we soms ook met de kinderen de leerstof gingen herhalen, de gewenste resultaten bleven (vaak) uit.
Door onder andere het volgen van de opleiding tot Psychomotorische leer- en gedragsspecialist ben ik erachter gekomen dat herhalen van de leerstof in de meeste gevallen weinig zin heeft. Bij veel kinderen zitten er hiaten in het fundament, dus de basisvoorwaarden, om tot leren te komen. Met als gevolg dat het kind niet (goed) tot leren kan komen of gedragsproblemen gaat vertonen.

In mijn praktijk wil ik dan ook samen met het kind gaan onderzoeken waar de eventuele hiaten in het fundament zich bevinden om van daaruit te gaan bouwen aan een stevig(er) fundament, met als doel dat een kind zelfverzekerder wordt, lekkerder in zijn/haar vel komt te zitten, dat de leerprestaties verbeteren en dat het kind weer plezier krijgt in het leren (oftewel LeerFUN) en ook weer met plezier naar school gaat.
Leren begint dus bij een goed fundament!
Vandaar dat ik mijn praktijk ook “Het LeerFUNdament” heb genoemd.